Vesti
Generalni direktor g. Fadil Kodra primio je direktora Odeljenja za javni red i bezbednost Misije OEBS-a na Kosovu

Generalni direktor g. Fadil Kodra primio je direktora Odeljenja za javni red i bezbednost Misije OEBS-a na Kosovu

Napravljeno dana 12/11/2020
Priština, 08.05.2020,

Gospodin Fadil Kodra primio je danas u sedištu Agencije za upravljanje vanrednim situacijama sastanak sa Odeljenjem za javni red i bezbednost OEBS-ove Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

U pratnji nacionalnog savetnika za borbu protiv organizovanog kriminala, g. Naima Hodže i osobe odgovorne za saradnju sa institucijama javne bezbednosti na Kosovu, g. NJ. Shpresa Muharremi, gospodin Edvard Anderson se izbliza upoznao sa oblastima misije i organizacije Agencije. Pored razmene uzajamnog znanja, otkrivene su moguc´nosti za povec´anu saradnju u buduc´nosti, dok je misija OEBS-a donirala znacajnu kolicinu višenamenskih zaštitnih maski od pandemije COVID-19 koje su takode bile namenjene prvim odgovorima u Jedinici. Profesionalac za gašenje požara i spasavanje Priština.

Nakon sastanka u sedištu AME, osoblje Misije OEBS-a, kao i zamenik. Generalni direktor AME, gospodin Shefki Avdullahu i osoba zadužena za medunarodnu saradnju i odnose s javnošc´u Nehat Kocinaj, sastali su se sa komandantom jedinice g. Latifom Zekom koji ih je docekao sa svim osobljem i informisao ucesnike o dostignuc´ima i izazovima sa kojima se suocavaju u svojoj misiji u službi gradana 4. Opština. Ovim povodom, medicinsko osoblje Misije OEBS-a na Kosovu dr. Ramadan Dedinja i Flutra Berisha predstavili su vatrogascima „najbolje prakse i mere reagovanja koje se koriste za sprecavanje Covid-19, fokusirajuc´i se takode na važnost upotrebe zaštitnih maski od strane vatrogasaca na svom radnom mestu i u inostranstvu "

Agencija za upravljanje vanrednim situacijama MPBAP uvek je bliska gradanima u slucaju opasnosti, kako kapacitetom reagovanja profesionalnih jedinica, tako i misijom koordinacije i upravljanja u katastrofama, posebno tokom Pandemije sa COVID 19, gde je kapacitet odredivanje cvora u izgradnji i funkcionisanju glavnog državnog mehanizma Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, koji je aktiviranjem Nacionalnog plana odgovora bio i nastavlja da upravlja svim lokalnim kapacitetima i medunarodnom pomoc´i za prevazilaženje situacije sa kao mali gubitak života i patnje gradana zemlje.

Zahvaljujuc´i ovom dobro poznatom doprinosu, Kosovo predstavlja poseban slucaj u regionu u upravljanju pretnjom od pandemije COVID-19.